קיימים עשרות סוגים של דלתות וחזיתות המופיעות בקומבינציות רבות.
חזית המטבח אחראית על קביעת המראה והאווירה בחלל והיא החלק הייצוגי ביותר של המטבח.
חזית המטבח אחראית על קביעת המראה והאווירה בחלל והיא החלק הייצוגי ביותר של המטבח.
1. עץ מלא – עץ מעובד, מנוסר תחילה ואח"כ עובר תהליכי ייבוש טבעי או מלאכותי (בעזרת תנורים) לאחר ייבושו מקציעים את העץ.סוגי העץ המשמשים לחזיתות מטבח הם: אלון אדום או לבן, דובדבן בוק או מייפל. ישנם סוגי עץ מיוחדים יותר כמו: אמבויה, אגוז אמריקאי ועוד.
2. לבידים – (סנדוויץ', דיקט) – לבידים בעובי 8 מ"מ מכונים דיקטים ומעובי של 8 מ"מ ומעלה, מכונים סנדוויץ'. הלביד ידוע כחומר חזק ועמיד בתנאי לחות ולפיכך נפוץ מאוד בתעשיית המטבחים. בתעשיית הלבידים משתמשים בעצי גבון, אוקומה, צפצפה ואורן.
3. סיבית – (שבבית) עשויה מנפולת השבבים הנוצרים בעת קילוף העץ בייצור הלבידים. לוחות הסיבית עשויים שלוש שכבות. הסיבית עדיין תופסת נתח ניכר בתעשיית הדלתות בזכות איכות ועמידות גבוהים ומחיר אטרקטיבי.
4. MDF – לוחות ה – MDF עשויים אף הם מנפולת תעשיית השבבים אך, תהליך הייצור מורכב יותר. בין שלבי תהליך הייצור(כגון: אידוי, הוספת שרף,ייבוש, יציקה וכבישה) קיים הליטוש. לאחר ליטוש מאפשרים פני השטח החלקים של ה – MDF צביעה או כיסוי וגימור ברמה גבוהה ביותר.
5. זכוכית – כיום, קיימת האפשרות לשלב בין זכוכית שקופה, זכוכית חלבית, זכוכית בעלת טקסטורה מחוספסת וזכוכית מחוסמת. כיום, משתמשים בזכוכית לדלתות למראה פתוח ואוורירי.