חומרים

קיימים עשרות סוגים של דלתות וחזיתות המופיעות בקומבינציות רבות.
חזית המטבח אחראית על קביעת המראה והאווירה בחלל והיא החלק הייצוגי ביותר של המטבח.
1. עץ מלא – עץ מעובד, מנוסר תחילה ואח"כ עובר תהליכי ייבוש טבעי או מלאכותי (בעזרת תנורים) לאחר ייבושו מקציעים את העץ.סוגי העץ המשמשים לחזיתות מטבח הם: אלון אדום או לבן, דובדבן בוק או מייפל. ישנם סוגי עץ מיוחדים יותר כמו: אמבויה, אגוז אמריקאי ועוד.
2. לבידים – (סנדוויץ', דיקט) – לבידים בעובי 8 מ"מ מכונים דיקטים ומעובי של 8 מ"מ ומעלה, מכונים סנדוויץ'. הלביד ידוע כחומר חזק ועמיד בתנאי לחות ולפיכך נפוץ מאוד בתעשיית המטבחים. בתעשיית הלבידים משתמשים בעצי גבון, אוקומה, צפצפה ואורן.
3. סיבית – (שבבית) עשויה מנפולת השבבים הנוצרים בעת קילוף העץ בייצור הלבידים. לוחות הסיבית עשויים שלוש שכבות. הסיבית עדיין תופסת נתח ניכר בתעשיית הדלתות בזכות איכות ועמידות גבוהים ומחיר אטרקטיבי.
4. MDF – לוחות ה – MDF עשויים אף הם מנפולת תעשיית השבבים אך, תהליך הייצור מורכב יותר. בין שלבי תהליך הייצור(כגון: אידוי, הוספת שרף,ייבוש, יציקה וכבישה) קיים הליטוש. לאחר ליטוש מאפשרים פני השטח החלקים של ה – MDF צביעה או כיסוי וגימור ברמה גבוהה ביותר.
5. זכוכית – כיום, קיימת האפשרות לשלב בין זכוכית שקופה, זכוכית חלבית, זכוכית בעלת טקסטורה מחוספסת וזכוכית מחוסמת. כיום, משתמשים בזכוכית לדלתות למראה פתוח ואוורירי.
לשתף ב-
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב skype
שיתוף ב email

לתגובה

נגישות
גלילה למעלה